Çığırtma sözü Azərbaycan mətbəxinə yad deyil. O qədər çığırtma növümüz var ki. İspanaq Çığırtması, Pomidor Çığırtması, Kartof Çığırtması, Badımcan Çığırtması, Qiyma Çığırtma və sairə. Bu yeməkləri birləşdirən odur ki, hamısının üzərinə ən axırda çırpılmış yumurta tökülüb bişirilir. Toyuq Çığırtması belə yeməklərdən biridir. Çox ləzzətli olur. Bu yeməyin bişirmə üsulu şəhərdən şəhər...
Bunun üçün lazımdır. Toyuq Baş soğan Badımcan Kartof Pomidor Bəzək üçün göyərti Badımcanları girdə kəsib, duzlamaq və acılığı çıxmaq üçün bir qədər belə saxlamaq. Sonra badımcanı yuyub qurudmaq və yağda qızartmaq. Toyuqu yuyub hissələrə bölün. Soğanı həlqəvi doğrayıb qızardın. Soğan “ölən” kimi toyuqu soğanla qızardın. Salmonellanın qorxusundan mən toyuqu 5 dəqş qaynadıb suyunu tullayıram və sonra ...